Groot onderhoud lichtmasten gestart

Deze week start het groot onderhoud aan de iconische lichtmasten van Stadion de Wageningsche berg. In de eerste stap worden de lampen tijdelijk van de masten gehaald. Daarna krijgen de masten een onderhoudsbeurt en vervolgens worden de lampen weer teruggeplaatst.

De vier lichtmasten gelden als een belangrijke eyecatcher van het stadion. Stichting FC Wageningen zet zich in voor het behoud van het stadion, inclusief de lichtmasten. Uit de laatste periodieke inspectie is gebleken dat de lichtmasten onderhoud behoeven om ook op de lange termijn veilig te blijven.

Het onderhoud start met het demonteren van de lampen door gespecialiseerde klimmers en een hijskraan. Daarna kan het onderhoudswerk zijn aanvang nemen. Hoewel de lampen niet jaren meer aangesloten zijn op het elektriciteitsnet worden ze, vanwege het visuele aspect, toch weer teruggeplaatst.

Omdat de werkzaamheden vanaf het eigen terrein kunnen plaatsvinden, zal het verkeer geen enkele hinder ondervinden gedurende de onderhoudsperiode.