Home 1
Home 2
Home 2
Home 4
Home 5

WK Wageningen sportief succes

Beeld Kor Molenmaker Fotografie

Op een stralende vrijdagmiddag vond het tweede WK Wageningen plaats in het Stadion. De deelnemende teams werden gevormd door De Voetbalwerkplaats, Pantarijn, AZC, Sportservice De Vallei, De Schakels en diverse vriendengroepen. Het WK is als een multicultureel toernooi opgezet en de teams vertegenwoordigden verschillende landen, waaronder Marokko, Frankrijk, Nederland, Irak, Mexico, Turkije, Syrië, Afrika, Colombia en Indonesië. 

Het toernooi werd om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Guido van Vulpen, Harold van Kooten gaf alle aanwezigen aansluitend een korte uitleg over de geschiedenis van het Stadion.  Om 13.30 uur werd er afgetrapt op beide speelhelften van het veld, waar in 2 poules met ieder 6 teams gestreden werd voor de winst. De finale werd uiteindelijk, na het nemen van strafschoppen, gewonnen door team Marokko, de aanvoerder van dit team mocht de beker in ontvangst nemen. Alle deelnemers ontvingen een medaille als aandenken.

Tijdens de wedstrijden was er gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje en na afloop kon er genoten worden van een exotisch buffet. Een geslaagde dag die mede mogelijk is gemaakt door de inzet van de vrijwilligers, Fletcher Hotels en gemeente Wageningen. 

Kor Molenmaker Fotografie heeft foto's van het WK gemaakt, die hier te bekijken zijn.