1e Editie WK Wageningen

Op vrijdag 8 september vindt de eerste editie plaats van het WK Wageningen. Om 16.00 uur zullen de eerste wedstrijden van start gaan. 

Initiatief: een samenwerking tussen verschillende Wageningse partijen

WK Wageningen wordt georganiseerd door de Voetbalwerkplaats, Sportservice Wageningen, Thuis en de vrijwilligers van Stadion De Wageningse Berg. BOEi en Fletcher zorgen er voor dat het veld er op de dag super bij ligt. 

De Voetbalwerkplaats nodigt eens per 4 jaar, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, traditiegetrouw de Wageningse partijen en hun kandidaten uit voor een potje voetbal op de Zoom. Tijdens de actie NL Doet, in Stadion De Wageningse Berg, opperde Laura Kaper (voormalig D66) dat het mooi zou zijn als er jaarlijks zo’n wedstrijd zou zijn.  Maar dan wel in het Stadion De Wageningse Berg, juist omdat dit zo’n iconische plek is voor Wageningen. 

Tegelijkertijd had Jesper Broekhof van Thuis een plan voor een voetbalfestival met alle nationaliteiten die Wageningen rijk is. Deze plannen zijn bij elkaar gevoegd en hebben geleid tot deze 1e editie van WK Wageningen. Bij deze eerste editie zijn diverse Wageningse teams de deelnemen. Het WK voetbal van 8 september is een vingeroefening voor een grotere editie die voor april 2024 op de agenda staat. Naast Wageningse teams zullen daar ook verschillende nationaliteiten in landenteams het tegen elkaar gaan opnemen. Zodat het een echt WK wordt, met voetbal, eten en muziek. 

Deelnemers: een mooie afvaardiging van diverse Wageningse organisaties

De eerste editie heeft 8 deelnemende teams vanuit WUR (2 teams: Wurriors 1 &2) AZC, Sportservice, Oma’s Soep, gemeente/politiek, Voetbalwerkplaats (VWP) en een fusie team van de verschillende Wagenings voetbalverenigingen (Fusieccu). Er wordt gespeeld in 2 poules over de helft van het veld. De loting heeft werd verricht door de officials van de Voetbalwerkplaats.

Poule A
Gemeente/politiek 
Wurriors 2
Oma’s Soep
Fusie ccu

Poule B
Wurriors 1
Sportservice
Voetbalwerkplaats
AZC

De wedstrijden gespeeld in teams van 7 tegen 7. Publiek is welkom vanaf 15.30 uur en kan uitsluitend lopend of op de fiets komen.